13 Nisan 2008 Pazar

Aslan 4. Bitirdi!


ULEB Kupası'nda Joventut Badalona'ya elenerek final şansını kaçıran temsilcimiz Galatasaray Cafe Crown, 3.'lük için Dinamo Moskova'yla karşılaştı! Güçlü rakibi karşısında sadece 3. periyotta oyuna ortak olabilen Aslan, salondan farklı mağlup ayrıldı ve şampiyonanın 4.'sü oldu: 84-67!

Karşılaşma maçın ilk dakikası içinde her iki takımın da bulduğu sayılarla 2-2 geçilirken Dinamo Moskova Antoni Fotsis ile bir basket daha bularak 4-2 öne geçti. Her iki takım da hücumlardan boş dönerken maçın ilk 4 dakikası da bu skorla geçildi. Dinamo Moskova serbest atışlardan bulduğu sayılarla skoru 6-2’ye taşırken temsilcimiz Galatasaray Cafe Crown, Hüseyin Beşok’un üçlük basketiyle farkı 1’e indirdi (6-5). Her iki takımın sayı bulmak için dış atışları tercih etmeleri ve düşük şut yüzdelerinden dolayı maçın 6.dakikası da bu skorla geçilirken Dinamo Moskova Sergey Bykov’un basketiyle skoru 8-5’e taşıdı. Karşılaşmada ilk periyodun son iki dakikasına girilirken Dinamo Moskova Milos Vujanic’in serbest atışlardan bulduğu sayılarla skoru 10-5 yaptı. İlk periyotta konsantrasyon sorunu yaşayan Galatasaray Cafe Crown hem hücum hem de savunma ribaundlarında etkisiz kalınca Dinamo Moskova farkı arttırmaya başladı ve periyodun bitimine 1.30 dakika kala 18-7 öne geçti. Rakip pota önünde çok fazla top kaybı yapan Galatasaray Cafe Crown, Dinamo Moskova’nın hızlı hücumlarını da engelleyemeyince fark 15 sayıya yükseldi (22-7). Periyodun bitimine 30 saniye kala oluşan farkı dış atışlarla azaltmaya çalışan temsilcimiz bunda başarılı olamayınca maçın ilk periyodu 26-8 Dinamo Moskova’nın üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci periyodun ilk hücumdan sayı bulamadan dönen Galatasaray Cafe Crown, Nenad Misanovic’in serbest atıştan bulduğu sayılarla 27-8 geriye düştü. Cüneyt Erden ve Erdem Türetken’in üst üste bulduğu sayılarla skoru 27-12’ye getirine sarı kırmızılılar farkı da 15 sayıya indirdi. İlk periyottaki isteksiz görüntüsünü üzerinden atmaya çalışan Galatasaray Cafe Crown, ribaundlarda sağladığı üstünlükle hızlı hücum şansları da bulmaya başladı. Galatasaray Cafe Crown’un oyuna geri dönüşünü dış atışlarla durdurmaya çalışan Dinamo Moskova, yeniden ele aldığı oyun üstünlüğünü sayılara yansıttı ve ilk yarının son 4 dakikasına 38-21 önde girdi. Hüseyin Beşok’un ve Erdem Türetken’in etkili oyunuyla üst üste basketler bulmaya başlayan Galatasaray Cafe Crown, ilk yarının bitimine 2 dakika kala farkı 11 sayıya indirerek skoru 40-29 yaptı. Bu dakikadan sonra Dee Brown’un serbest atışlardan bulduğu basketlerle temsilcimiz farkı 9 sayıya indirdi (40-31). Galatasaray Cafe Crown’un bulduğu basketlere Robertas Javtokas ile yanıt veren Dinamo Moskova yeniden farkı arttırdı ve maçın ilk yarısını 44-31 önde tamamladı.

Cüneyt Erden’in serbest atışlardan bulduğu basketlerle maçın ikinci yarısına başlayan Galatasaray Cafe Crown, Erdem Türetken’in de 3 sayılık basketiyle fark 8 sayıya indirdi (44-36). İkinci yarıya Gaines’in de pota altından bulduğu basket ile 7-0’lık seri ile başlayan temsilcimiz skoru 44-38 yaptı. İlk iki dakika da bulduğu basketlerle farkı azaltan sarı kırmızılılar rakibinin hücumlardan boş dönmesini iyi değerlendirerek Dee Brown’un sayılarıyla farkı 3 sayıya indirdi (44-41). İkinci yarıya çok hızlı başlayan ve ilk 3 dakika rakibine sayı şansı vermeyen Galatasaray Cafe Crown, Charles Gaines’in basketiyle skoru 46-43 yaptı. Maçın ikinci yarısındaki ilk basketlerini Antoni Fotsis’in serbest atıştan kazandırdığı basketlerle bulan Dinamo Moskova top kayıplarına devam edince üçüncü periyodun son 5 dakikasına 48-45’lik skorla girildi. Bu dakikadan sonra temsilcimiz Charles Gaines’in 3’lük basketiyle maçta ilk kez eşitliği yakaladı (48-48). Bu dakikadan sonra Galatasaray Cafe Crown’un yaptığı top kayıplarını iyi değerlendiren Dinamo Moskova farkı yeniden arttırmaya başladı (55-48). Her iki takım da üçüncü periyodun son bölümünde sayı bulmakta zorlanırken Dinamo Moskova maçın final periyoduna 57-48 önde giren taraf oldu.

Final periyodunun hemen başında bulduğu basket ile skoru 60-48 yapan Dinamo Moskova uyguladığı sert savunma ile de temsilcimizin sayı bulmasını engelledi. Her iki takım da final periyodunun ilk dört dakikasında karşılıklı top kayıpları yapınca skor 60-48’de kaldı. Final periyodunda kötü bir oyun ortaya koyan Galatasaray Cafe Crown, boş döndüğü hücumların ardından potasında sayılar görünce fark daha arttı ve Dinamo Moskova maçın son 2 dakikasına 79-57 önde girdi. Son iki dakikalık bölümde de Dinamo Moskova üstünlüğünü sürdürerek karşılaşmayı 84-67 kazandı.

Hiç yorum yok: