5 Nisan 2008 Cumartesi

Fenerbahçe ''Duraklama''Dı!


Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, Turkcell Süper Lig'de Kayserispor ile yaptıkları maçta, Chelsea maçına göre değişiklikler yaparak takımını sahaya sürdü.

Brezilyalı teknik adam kalede Volkan Demirel'in yerine Serdar'a görev verirken, Chelsea maçında başına aldığı darbeden dolayı geçici hafıza kaybı yaşayan Edu'nun yerine Yasin'e şans tanıdı.

Zico, Chelsea maçının ilk 11'inde yer verdiği Uğur'u Kayserispor maçında yedekler arasında tutarken, Roberto Carlos kadroya dahil oldu.

Brezilyalı teknik adam, Roberto Carlos'u savunmanın solunda görevlendirirken bu bölgenin diğer adamı Vederson'u orta alanın solunda oynattı.

Chelsea maçında kart cezası nedeniyle forma giyemeyen Gökhan, Kayserispor mücadelesinde takımındaki yerini aldı.

Altyapıdan oyuncu bulundurma kontenjanı nedeniyle kaleci Volkan Demirel,şilik kadroda yer almazken, yedek kaleci olarak Volkan Babacan 18 kişilik kadroda bulundu.

-ROBERTO CARLOS 1,5 AY SONRA SAHADA-
Avrupa Şampiyonlar Ligi 2. tur mücadelesinde Sevilla ile Kadıköy'de yapılan ilk maçta sakatlanan Roberto Carlos, 1,5 aylık bir süreden sonra Kayserispor maçıyla sahalara döndü.

Sevilla ile 20 Şubat tarihinde yapılan maçta sakatlanan Brezilyalı yıldız uzun süren tedavi döneminin ardından, Kayserispor mücadelesiyle takıma dahil oldu.

-TARAFTAR BİR KEZ DAHA KUTLADI-
Fenerbahçeli taraftarlar maç öncesi yaptıkları tezahüratlarla, Avrupa Şampiyonlar Ligi çeyrek final mücadelesinin ilk maçında Chelsea'yi 2-1 yenen futbolcuları bir kez daha kutladı.

Futbolcuları, sahada ısındıkları sırada tribünlere çağıran taraftarlar ''Bu taraftar sizinle gurur duyuyor'' şeklinde tempo tuttu. Taraftarlar bireysel olarak da futbolcuları tribünlere çağırarak sevgi gösterilerini sürdürdü.

-KAYSERİSPOR'DA MEHMET TOPUZ SAHADA-
Kayserispor'da sakatlığı nedeniyle oynayamayacağı açıklanan Mehmet Topuz, Fenerbahçe karşısında ilk 11'deki yerini aldı.

Kayserispor'da kart cezalısı Toledo ile sakatlığı bulunan Gökhan Ünal, Fenerbahçe'ye karşı forma giyemedi.

-TARAFTARIN İLGİSİ BÜYÜK-
Sarı-lacivertlilerin, Chelsea karşısında aldığı galibiyet sarı-lacivertli taraftarları tribüne çekti.

Fenerbahçe'de derbi ve Avrupa kupası maçlarının dışında genelde özellikle kale arkası tribünlerinde büyük boşlukların oluştuğu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda, diğer lig maçlarına göre bu kez büyük bir yoğunluk yaşandı.

-PAF'LARDA FENERBAHÇE 3-1 GALİP-
Profesyonelliğe Aday Futbolcular (PAF) Ligi'nde yapılan mücadelede Fenerbahçe, Kayserispor'u 3-1 yendi.

Fenerbahçe'nin Dereağzı Tesisleri'ndeki sahada yapılan maçı sarı-lacivertliler Yasin (2) ve Cengiz'in attığı gollerle kazandı. Maçta Kayserispor tek golünü Kemal'in ayağından buldu.

-TÜRK POLİSİNİN 163. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ-
Fenerbahçeli futbolcular sahaya ısınmak için Türk Polis Teşkilatının 163. kuruluş yıl dönümü nedeniyle hazırlatılan ''163 Yıldır Canımız Pahasına Hizmetinizdeyiz'' yazılı pankartla çıktı.

Sarı-lacivertliler maç için sahaya çıktıklarında ise bu kez ''Türk Polis Teşkilatı'nın 163. yılı kutlu olsun'' pankartı taşıdı.

Maçta seremoni sırasında ise takımların önünde polis kıyafeti giyen minik kız ve erkek çocuklar bulunurken, takımların yanında iki de polis yer aldı.

Kayserispor ise sahaya ''Kitaplar insanların yolunu aydınlatır'' yazılı pankartla çıktı.

-45 BİN TARAFTARI SEVİNCE BOĞULDU-
Fenerbahçe, Turkcell Süper Lig'de zorlu Kayserispor engelini uzatmaların son dakikasında bulduğu golle geçerken, Kadıköy'de maç sonunda büyük bir coşku yaşandı.

Ligin güçlü ekiplerinden Kayserispor karşısında 32. dakikada 1-0 yenik duruma düşen sarı-lacivertliler, 65. dakikada Alex'in penaltı atışından kazandırdığı golle 1-1'lik eşitliği, 5 dakikalık uzatmaların son dakikasında da Semih'in golüyle 2-1'lik galibiyeti elde etti.

Bu sezon Avrupa kupalarında yaptığı 5 maçın ardından ligde çıktığı ilk maçlarda puanlar kaybeden Fenerbahçe, Chelsea galibiyeti sonrası, ligin ilk yarısında deplasmanda 2-1 yenildiği Kayserispor karşısında zorlandığı mücadelede son dakikada güldü.

Sarı-lacivertlilerin, son dakika golüyle kazandıkları maç, Kadıköy'deki yaklaşık 45 bin taraftarı sevince boğdu.

Sarı-lacivertlilerin gol çıkaramadığı hücumlarda sabırsızlanan ve galibiyetten ümidini yavaş yavaş kesen taraftarlar, son dakikada gelen golle adeta çılgına döndü. Taraftarlar uzun süre tezahüratlar yaparak galibiyetin coşkusunu yaşadı.

-KAYSERİSPORLULAR HAKEME KOŞTU-
Maçın bitimiyle birlikte Kayserisporlu futbolcular hakem üçlüsünün yanına koştu.

Kayserisporlu futbolcular maçla ilgili hakeme uzun süre itirazda bulunurken, aynı şekilde hakemlerin yanına gitmeye çalışan Kayserispor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas'ı, Fenerbahçeli futbolcular engelleyerek sakinleştirmeye çalıştı.

Öte yandan, maçın ikinci yarısında sakatlanan yardımcı hakem Serkan Çimen, kasığında ağrıya rağmen maçı tamamladı. Çimen'in sakatlıktan sonra maç içinde sürekli kasığını tuttuğu görüldü.

-FENERBAHÇE 2. PENALTISINI ATTI-
Fenerbahçe bu sezon Kayserispor maçında ligde 2. kez penaltı atışından Alex ile gol buldu.

Sarı-lacivertliler ligin 21. haftasında Gençlerbirliği OFTAŞ Spor'u 3-1 yendiği maçta kazandığı penaltı atışını Alex ile gole çevirmişti.

-KART SINIRINDA 6 OYUNCU-
Fenerbahçe'de, Kayserispor maçının ardından ligde sarı kart cezası sınırındaki futbolcu sayısı 6'ya yükseldi.

Kayserispor karşısında sarı kart gören Vederson bu sezon ligde 3. kartına ulaştı. Sarı-lacivertli ekipte Vederson ile birlikte, Kezman, Roberto Carlos, Yasin, Alex ve Kazım'ın 3'er sarı kartları bulunuyor.

Fenerbahçe, karşılaşmadan 2-1 galip ayrılarak, haftayı 3 puanla tamamladı.

Hiç yorum yok: