6 Nisan 2008 Pazar

Kartal'ı Holosko Havalandırdı!


NOTLAR.. NOTLAR.. NOTLAR..
Turkcell Süper Lig'de ''3 Büyükler'' ile zirve mücadelesi veren Sivasspor, zirvedeki rakiplerinden biri olan Beşiktaş'ı, sahasında konuk etti.

Sivas'ta karşılaşma öncesinde karnaval havası hakimdi. Kenttin cadde ve sokakları Sivasspor bayrakları ile donatılırken, Sivassporlu taraftarlar araçlarla şehir turu attı.

Stadyumun tribünlerinde ve dışında Sivaslı futbolseverler davul-zurna eşliğinde eğlendi. Cumhuriyet Üniversitesi öğrencisi 200 kişilik bir grup da ellerinde bayraklarla Sivasspor lehine tezahüratlar yaparak stadyuma kadar yürüdü.

Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu'nun organizesinde maça gelen grupta yer alan Eğitim ve Güzel Sanatlar Fakültelerinin müzik bölümü öğrencileri de ellerindeki davul ve trampetlerle diğer taraftarları coşturdu.

Beşiktaş'ın kaldığı Büyük Otel önüne de giden grup, siyah-beyazlı ekibin çıkışı sırasında Sivasspor lehine coşkulu tezahüratlar yaptı. Beşiktaş takımı, geniş güvenlik önlemleri altında stadyuma geldi.

Siyah-beyazlı ekip, stadyum önünde bir grup Sivassporlu taraftarın alkışları arasında soyunma odasına girdi. Beşiktaş'ın milli oyuncusu İbrahim Toraman'a, memleketi Sivas'ta hemşehrileri sevinç gösterisinde bulundu.

-GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ-
Maç öncesinde stadyum çevresinde ve kentte geniş güvenlik önlemleri alındı. Bileti olmayan taraftarlar, stadyum girişindeki arama noktalarından içeriye alınmadı.

Maçı izlemek üzere İstanbul ve diğer illerden Sivas'a gelen Beşiktaşlı taraftarlar da stadyuma çevik kuvvet ekipleri eşliğinde getirildi. Konuk seyirciler, stadyum girişinde arandıktan sonra tribünlere alındı. Maçta çok sayıda polis ve özel güvenlik ekibi görev aldı.

-MAÇA YOĞUN İLGİ-
Maraton tribünü biletlerinin 30, kapalı yanı tribünü biletlerinin 25, kale arkası tribünü biletlerinin ise 15 YTL'den satıldığı karşılaşmaya, futbolseverler yoğun ilgi gösterdi.

Sivas'ın yanı sıra başta Tokat ve Kayseri olmak üzere çevre illerden çok sayıda futbolsever, karşılaşmayı izlemek üzere 4 Eylül Stadyumu'na akın etti.

Zirve mücadelesi veren Sivasspor'un taraftarları, takımlarını bu zorlu maçta desteklemek için stadyumdaki yerlerini alırken, Beşiktaşlı taraftarlar da takımlarını bu zorlu deplasmanda yalnız bırakmadı. Tribünler, her iki takım taraftarları arasında güvenlik amacıyla bırakılan küçük bir bölüm dışında tamamen doldu.

Sivaslı futbolseverler, maç öncesinde futbolcularını tribünlere çağırarak sevgi gösterisinde bulundu. Havuz tarafı kale arkası tribünün sağ bölümünde yerlerini alan 900 civarındaki Beşiktaşlı taraftar da takımları lehine tezahüratlar yaptı.

Maç öncesinde Sivasspor taraftarları, Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun yıldönümü dolayısıyla takımları adına Sivas Emniyet Müdürü Yahya Bal'a çiçek verdi. Sivasspor takımı, sahaya polis teşkilatının kuruluşunu kutlayan bir pankartla çıktı. Seramonide, 2'si kadın 3 polis ile polis kıyafetli 2 çocuk, maçın hakemlerine ve takım kaptanlarına çiçek verdi. Başlama vuruşu öncesinde Sivassporlu taraftarlar, ''Bu sene şampiyon Anadolu'dan'' ve ''Avrupa Avrupa duy sesimizi, bu Sivas'ın ayak sesleri'' şeklinde tezahürat yaptı.

MAÇI 140 BASIN MENSUBU TAKİP ETTİ-
Maçı Sivas Valisi Veysel Dalmaz, Belediye Başkanı Sami Aydın, Beşiktaş Kulüp Başkanı Yıldırım Demirören, Sivasspor Kulüp Başkanı Mecnun Otyakmaz ve her iki takımın yöneticileri de protokol tribününde izledi.

Karşılaşmaya, 70'i ulusal basından 140 basın mensubu takip etti. Toplam 35 foto muhabirinin görev aldığı maçta, televizyonların canlı yayın ekiplerinde görev alan çok sayıda teknik personel de görev yaptı.

Bu arada, karşılaşma öncesinde 4 Eylül Spor Kompleksi dış sahada Sivasspor-Beşiktaş PAF takımlar arasında oynanan maç, Sivas ekibinin 3-1 üstünlüğü ile sona erdi. Sivasspor PAF takımı bu galibiyetle puanını 62'ye yükselterek liderliğini sürdürdü.

-BEŞİKTAŞ'TA BOBO, DELGADO, BAKİ VE SERDAR ÖZKAN YOK-
Beşiktaş, sakatlıkları bulunduğu için Sivas'a getirilmeyen Delgado ve Baki Mercimek ile geçen haftaki Fenerbahçe maçında gördüğü sarı kartla cezalı duruma düşen Serdar Özkan ve 2 hafta önceki İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında gördüğü kırmızı kartla 4 maç ceza alan Bobo'dan yoksun bir kadro ile Sivasspor karşısına çıktı. Beşiktaş teknik direktörü Ertuğrul Sağlam, sakatlığı tamamen geçmeyen Gökhan Zan'ı yedek soyundurdu. Hakan Arıkan, Bülent Uzun, Serdar Kurtuluş, Mehmet Yozgatlı, Batuhan Karadeniz ve Mehmet Sedef de Beşiktaş'ta yedekler arasında yer aldı.

-SİVASSPOR'DA 4 EKSİK-
Sivasspor ise sakatlıkları devam eden Sedat Bayrak, Pini Felix Balili, Yasir Elmacı ve Mamadou Diallo'dan yoksun bir kadroyla Beşiktaş karşısına çıktı.

Sivasspor'da, teknik direktör Bülent Uygun kaleci Akın Vardar ile oyuncular Uğur Yıldırım, Sergio Oliveira, Devran Ayhan, Aytaç Ak, Onur Tuncer ve Orhan Aydoğdu'yu yedek soyundurdu. Son haftalarda ilk 11'de sürekli şans bulan Sezer Badur ise sakatlığının tam olarak geçmemesi üzerine maç kadrosuna alınmadı.

-6. RANDEVU-
Sivasspor ile Beşiktaş, bu maçla birlikte ligde 6. kez karşı karşıya geldi. Bugüne kadar iki ekip arasında oynanan 5 maçın 3'ünden Sivasspor, 2'sinden ise Beşiktaş galip ayrılmıştı.

Bu karşılaşma öncesinde, Beşiktaş'ı İstanbul İnönü Stadyumu'nda 3 kez yenen Sivasspor'un, 4 Eylül Stadı'nda rakibine karşı galibiyeti bulunmuyor.

Teknik direktör Bülent Uygun yönetimindeki Sivasspor, ligde Beşiktaş'ı 2 kez yenme başarısı gösterirken, 1 maçta ise sahadan mağlup ayrıldı. Beşiktaş teknik direktörü Ertuğrul Sağlam ise takımının başında Sivasspor'a karşı bu sezonun ilk yarısında oynadığı ilk maçta, İnönü Stadyumu'nda 2-1 mağlup olmuştu.

Hiç yorum yok: