16 Nisan 2008 Çarşamba

Luce Kartal'a, Sağlam Yardımcısı


Şampiyonlar Ligi vizesi alınamazsa, İngiliz tipi yapılanmaya geçecek Beşiktaş'ta, Rumen hoca saha içi ve dışında herşeyden sorumlu olacak. Sağlam'a ise yardımcılık önerilecek.

Orhan Yıldırım'ın haberi-Fanatik

Tesisleşmede kulüp tarihinde bir çok ilke imza atan Başkan Yıldırım Demirören, futbol takımında istenilen başarının bir türlü gelmemesinin büyük sıkıntısını yaşıyor. Demirörenin, takımın sezon sonunda Şampiyonlar Ligine katılma şansını yakalayamaması halinde hamle yapacak. Başkan, Ertuğrul Sağlam ve menacer Sinan Engin ile yolları ayıracak. İngiliz tipi yapılanmaya dönecek Kartalda, eski teknik direktör Lucescu tam yetkili olarak takımın başına getirilecek.

Engin de gidecek
Sağlam'a, Rumen hoca saha içi ve dışında herşeyden sorumlu genel menacer olacak. İstersen yanında devam edebilirsin denecek. Sağlamın kabul etme olasılığının hayli zayıf olduğu belirtiliyor. Öte yandan, birlikte görev yaptıkları dönemde Luce ile yıldızı bir türlü barışmayan Sinan Engin de, Rumen teknik adamın gelişiyle otomatikman devre dışı kalacak. Zirvenin 6 puan gerisinde bulunan Kartalın, Fenerbahçe değil ama, Galatasaraya karşı ikili averaj avantajı bulunuyor.

İstikrar abidesi
Not 1: Galatasaray ile 2000 senesinde Avrupada Süper Kupayı kazandı. 2000-2001 sezonunda Devler Liginde Cim Bomu önce ikinci grup, daha sonra da çeyrek finale yükseltti. Bir sonraki sezon ise Şampiyonlar Liginde ilk gruptan ikinci gruba çıkartmayı başardı.
Not 2: Beşiktaştaki ilk senesinde Siyah-Beyazlılar ilk kez UEFA Kupasında çeyrek finale yükseltmeyi başardı. 2003-2004 sezonunda Şampiyonlar Liginde gruptan çıkamayan Kara Kartal, UEFA Kupasına da üçüncü turda veda etti.

Hiç yorum yok: